Hvordan kan vi sikre at digital kompetanseheving ikke bare blir et punkt på skolens utviklingsplan, men faktisk fører til varig endring i klasserommet? I samarbeid med skoleeiere, rektorer, styrere, lærere og barnehagelærere i Agder har vi siden 2019 utviklet og gjennomført kurs i pedagogisk bruk av IKT gjennom DEKOMP og REKOMP. Gjennom disse prosjektene har vi bygget lærende nettverk der deltakere får opplæring, utveksler erfaringer og videreutvikler sin praksis med støtte fra UH-sektoren. På NKUL 2024 delte vi våre erfaringer med å bygge opp slike nettverk, og hvordan de bidrar til varig kompetanseheving lokalt i sesjonen Sammen i lærende nettverk – Hvordan lykkes med digital kompetanseheving?

Som en del av NKUL 2024 – presentasjonen lanserte vi også en nettressurs knyttet til innholdet. Her får du en veiviser gjennom de fire fasene Bygg, Lær, Del, Voks – en ressurs som viser hvordan man kan planlegge, gjennomføre og forankre kompetanseheving i skoler og barnehager. Ressursen gir konkrete eksempler, maler og refleksjonsoppgaver for å støtte deg i arbeidet. Målet er å skape en læringskultur der deling, refleksjon og utvikling står i fokus.

Nettressursen er åpen for alle og inneholder både praktiske maler, veiledninger og eksempler som kan brukes i arbeidet med kompetanseheving. Målet er å bidra til at digital kompetanse ikke bare blir et prosjekt, men en naturlig del av skolens og barnehagens hverdag.

Siste aktueltsaker

Skoleledere i Agder leder an i digital utvikling

Skoleledere i Agder leder an i digital utvikling

Når teknologien stadig endrer skolehverdagen blir det viktigere enn noensinne at skoleledere har både innsikt og kompetanse til å lede utviklingen på en trygg og målrettet måte. Gjennom fire samlinger har skoleledere ved videregående skoler i Agder, sammen Agder...

les mer