Kompetansehevingstiltak kunstig intelligens ressurssamling
Demoside for kompetansehevingstiltak
Denne siden er en demonstrasjon av hvordan en samling ressurser til bruk i kompetansehevingstiltak kan se ut. Her kan deltakerne finne ressurser til bruk under og etter kompetansehevingstiltaket.
Praktisk informasjon:
Neste samling 11.04.25, kl 14-16 på Testskole
Velkommen! Husk mellomarbeidet til erfaringsdelingen.
Tema for neste samling: Vurdering
Mellomarbeid:
Mål for gjennomført kompetansehevingstiltak skoleåret 23-25:
-
Ledere er i stand til å utarbeide og implementere en KI-strategi og handlingsplan for skolens kompetanseheving PfDK og KI
-
Ledere og lærere har oparbeidet en god forstelse for og har aktivt prøvd ut KI-verktøy i pedagogiske prosesser og strategisk arbeid, med praktisk erfaring fra undervisning og skoleutvikling.
-
Ledere og lærere identifiserer og reflekterer over etiske problemstillinger, inkludert databeskyttelse og personvern, og tar informerte valg i bruk av KI.
Ta kontakt med prosjektleder@prosjektleder.kommune.no hvis du har spørsmål om samlingen eller forberedelsene
Her finner du presentasjonen fra forrige samling:
Samling 3 KI testkommune: Undervise med KI
Presentasjoner fra tidligere samlinger finner du her:

Caser til utprøving
Delte ressurser og undervisningsopplegg fra skolene:
Arbeid med fagtekst og KI i alle fag
Femavsnittsartikkel med KI-støtte
Andre ressurser:
Video om KI som leker gjemsel til bruk når du underviser elever om maskinlæring og KI
Ressurssamlinger:
Demoside for kompetansehevingstiltak
Denne siden er en demonstrasjon av hvordan en samling ressurser til bruk i kompetansehevingstiltak kan se ut. Her kan deltakerne finne ressurser til bruk under og etter kompetansehevingstiltaket.
Det finnes mange måter å samle slike ressurser på, se her for et eksempel på bruk av Padlet for å samle ressurser, og her for å se samme ressurser på Google Sites.
Denne demosiden hører sammen med sesjonen på NKUL 2025: Gjør kompetanseheving til kollektiv vekst – nettressurser som fleksibel drivkraft.
Bidragsytere:

Haakon Sundbø
Haakon Sundbø jobber innen IKT-utdanning ved Universitetet i Agder. Med bakgrunn i kompetanseutvikling for barnehage og skole, er Haakon en pådriver for profesjonell vekst innen PfDK. Han leder instituttets arbeid innen tilskuddsordning for lokal kompetanseutvikling i barnehage og grunnopplæring, samt insituttets EVU-tilbud.
Les mer på uia.no
E-post: haakon.sundbo@uia.no

Gry Jacobsen
Gry Jacobsen er norsk- og engelsklærer, skolebibliotekar, og ressurslærer IKT på Grimstad ungdomsskole. Har jobbet i DEKOMP siden 2019 med å utvikle og gjennomføre kompetansehevingstiltak i partnerskap med kommuner, skoler, barnehager og fylke, med fokus på vurdering, digital didaktikk og trygg bruk av kunstig intelligens.
Les mer på uia.no
E-post: gry.jacobsen@uia.no

Maria Taraldsen
Maria Taraldsen er realistlærer med spesialpedagogisk ekspertise fra Sam Eyde VGS. Siden 2019 har Maria jobbet i tilskuddsordningene med å utvikle og gjennomføre kompetansehevingstiltak i partnerskap med kommuner, skoler, barnehager og fylke, med fokus på vurdering, digital didaktikk og trygg bruk av kunstig intelligens.
Les mer på uia.no
E-post: maria.taraldsen@uia.no