Utforsk vårt innhold
Rikt, variert og tilgjengelig
LIFT skal være en åpen, digital plattform for alle som er engasjert i læring og utvikling. Ved å kombinere forskning, praksisnære ressurser og innovative læringsformer, skal LIFT bidra til kompetanseutvikling på tvers av fagfelt og organisasjoner – i tråd med UiAs visjon om «Samskaping for fremtidens kunnskap».
Bak LIFT står en tverrfaglig gruppe ansatte ved UiA som brenner for kunnskapsdeling og faglig utvikling. Vi arbeider for å styrke læring og motivasjon på tvers av aldersgrupper og fagområder.
Hva skal LIFT inneholde?
- Variert og inspirerende innhold – Artikler, videoer, podkaster og andre læringsressurser som kombinerer forskning og praksis.
- Tilgjengelig for alle – Ingen innlogging nødvendig. En åpen ressurs for alle som jobber med læring og utvikling.
- Praktiske verktøy for faglig vekst – Strukturert tilgang til eksempler og metoder for kompetanseheving.
- Samskaping og erfaringsdeling – Løfter frem gode initiativer og legger til rette for tverrfaglig samarbeid.
Hvorfor LIFT?
- Inspirasjon og utvikling – LIFT skal gi innsikt i forskning og praksis, og motivere til livslang læring.
- En delingsarena – LIFT skal være en plattform for tverrfaglig kunnskapsutveksling og samarbeid.
- Fleksibel og fremtidsrettet læring – LIFT skal være en digital læringsressurs som gjør kompetanseutvikling tilgjengelig, effektiv og bærekraftig.
- Innovasjon for samfunnsutvikling – LIFT skal styrke nyskapning og entreprenørskap i utdanning og arbeidsliv for å møte fremtidens behov.
Vil du bidra?
Vi inviterer deg til å ta kontakt med oss for å diskutere hvordan du kan bidra og dra nytte av LIFTs kunnskapsnettverk. Enten du ønsker å dele et prosjekt, foreslå et samarbeid eller bare lære mer, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.
Ta kontakt og bli en del av et fellesskap som former fremtidens læring sammen!
Kontakt oss
Teamet bak LIFT

Haakon Sundbø
Haakon Sundbø jobber innen IKT-utdanning ved Universitetet i Agder. Med bakgrunn i kompetanseutvikling for barnehage og skole, er Haakon en pådriver for profesjonell vekst innen PfDK. Han leder instituttets arbeid innen tilskuddsordning for lokal kompetanseutvikling i barnehage og grunnopplæring, samt insituttets EVU-tilbud.
Les mer på uia.no
E-post: haakon.sundbo@uia.no

Gry Jacobsen
Gry Jacobsen er norsk- og engelsklærer, skolebibliotekar, og ressurslærer IKT på Grimstad ungdomsskole. Har jobbet i DEKOMP siden 2019 med å utvikle og gjennomføre kompetansehevingstiltak i partnerskap med kommuner, skoler, barnehager og fylke, med fokus på vurdering, digital didaktikk og trygg bruk av kunstig intelligens.
Les mer på uia.no
E-post: gry.jacobsen@uia.no

Maria Taraldsen
Maria Taraldsen er realistlærer med spesialpedagogisk ekspertise fra Sam Eyde VGS. Siden 2019 har Maria jobbet i tilskuddsordningene med å utvikle og gjennomføre kompetansehevingstiltak i partnerskap med kommuner, skoler, barnehager og fylke, med fokus på vurdering, digital didaktikk og trygg bruk av kunstig intelligens.
Les mer på uia.no
E-post: maria.taraldsen@uia.no

Mariette Aanensen
Mariette Aanensen er universitetslektor i engelsk ved Universitetet i Agder og underviser og forsker primært innen lærerutdanningen og i tilskuddsordningene. Hun har et særlig fokus på arbeid med læreplaner, kartlegging og vurdering, og har bred undervisningserfaring fra ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæring.
Les mer på uia.no
E-post: mariette.aanensen@uia.no